Marka Lisansı İçin Sizi Bilgilendirelim
İletişim bilgilerinizi paylaşın, 30 dakika içinde sizi arayalım.

    Marka lisansı, marka tescili sahiplerinin sahip oldukları hakları kullanarak marka tescillerinden gelir elde edebilmelerini sağlayan lisanstır. Bu lisans sayesinde marka tescil sahipleri kendinden başka birinin de bu marka tescilinin haklarından faydalanabilmelerine olanak sağlar.

    Marka Lisansı

    Marka lisansı, marka tescil sahibinin elinde bulundurduğu kullanım ve koruma haklarını bir başka gerçek veya tüzel kişinin de kullanımına açmasıdır. Marka tescili ile gelen temel kullanım ve koruma hakları, marka kullanıma açılacak olan marka lisansı için lisansı alan kişi belirli bir ücret ödemektedir. Bu ücret, marka lisansının süresine ve içeriğine göre değişkenlik göstermektedir.

    Marka Lisansını Hem Alan Hem De Veren Karlı

    Marka lisansının belirli sözleşmeler çerçevesinde yapılması ve zaman bakımından her iki tarafında istekleri doğrultusunda olabilmesiyle çok kullanışlı bir yapıya sabittir.

    Marka tesciline sahip olan kişinin, başka bir kişiye marka lisansı vermesi sayesinde markasının bilinirliğini daha çok artırmakta ve genel olarak uzun vadede markasına katkı sağlamaktadır.

    Öte yandan lisansı alan kişi ise en baştan ticari bir isim oluşturmaya gerek kalmadan ticaret hayatına başlayabilir. Bu markanın lisansını almak yerine alternatif olarak ortaya çıkarabileceği markası için isim tescili yaptırmaya ve bu markayı korumak için ayrı olarak çaba göstermesine gerek kalmaz.

    Türkiye'de marka ile ilgili konularda profesyonel bir hizmete mi ihtiyacınız var?

    Defans Patent 15 yılda Türkiye'de en güvenilir marka partneriniz oldu. Tecrübeli ticari marka avukatlarımızla markalarınızı koruma altına alın. 0850 297 0 297 numaralı ücretsiz telefon numaramızı arayın ya da marka koruma yolculuğunda size yol göstermesi için iletişim bilgilerinizi paylaşın, 30 dakika içinde sizi arayalım.

      Marka Lisans Sözleşmesi Nedir?

      Marka lisans sözleşmesi, marka lisansının oluşturulmasını ve marka lisansına sahip olacak kişinin resmi olarak bu lisansı kullanmasına olanak sağlar. Bu marka lisans sözleşmesi ile her iki tarafta, bu lisans işleminden beklentilerini yazılı bir şekilde beyan edebilerek, ileride herhangi bir anlaşmazlığı engelleyebilmektedirler.

      Marka lisans sözleşmesinin konusuna ve şekline göre inhisari lisans sözleşmesi ve inhisari olmayan lisans sözleşmesi olarak iki farklı türü bulunmaktadır. Bu lisans sözleşmelerini farklı kılan etkenler aşağıdaki gibidir:

      İnhisari Lisans Sözleşmesi:

      • İnhisari lisans sözleşmesi kapsamında marka sahibi, markasının lisansını sadece belirli coğrafi bölgelerde kullanıma açar ve bu bölge dışında kullanılmasına izin vermez.
      • İnhisari lisans sözleşmesinde açıkça belirtilmezse eğer marka sahibinin kendisi dahi bu lisanstan dolayı marka kullanım hakkına sahip olamaz.
      • Aynı zamanda sözleşmede başkasına devredebilme ibaresi bulunmaz ise marka lisansı sahibi harici kimse bu markanın kullanım hakkına sahip olamaz.

      İnhisari Lisans Sözleşmesi

      • Markanın, ticari isim sahibi aynı bölge ve koşullarda markasını, marka lisans sahibi olacak kişinin kullanımına açar.
      • Bilinmesi gereken ise sözleşmede bulunup, bulunmamasına bakılmaksızın marka tescil sahibi, markanın kullanım haklarına sahip olmaya devam etmektedir.
      • Eğer sözleşmede hiçbir şekilde belirtilmemiş ise marka lisans sözleşmesi inhisari değildir ve marka haklarını hem marka sahibi hem de 3.kişiler kullanabilir.

      Siz de marka lisans sözleşmenizi doğru bir şekilde hazırlayabilmek için alanında uzman ekip arkadaşlarımızla hemen iletişime geçin.

      Marka Lisansı Hakkında Ücretsiz Bilgi Alın

      0850 297 0 297 numaralı ücretsiz telefon numaramızı arayın ya da Marka Lisansı yolculuğunda size yol göstermesi için iletişim bilgilerinizi paylaşın, 30 dakika içinde sizi arayalım.

        Marka Lisansı Verecek Olanlar Dikkat!

        Marka tesciline sahip olan kişilerin, marka lisansını çıkartarak bir başkasının kullanımına açmadan önceden marka lisansı sözleşmesinde geçecek olan her bir maddeyi ayrı ayrı değerlendirmesi gerekmektedir. Markasının sahip olduğu değerini koruyabilmesi ve var olan değeri artırabilmesi, marka lisans sözleşmesinde bulunacak maddeler ile direkt olarak bağlantılıdır.

        Markasının değerini koruyabilmesi için marka lisansına sahip gerçek veya tüzel kişilerinde, en az markanın sahibi kadar özverili bir şekilde var olan etik kurallara ve değerlere sahip çıkmalıdır. Aksi taktirde marka lisansı ile faaliyet gösteren kurumlar, markanın imajını kötü etkileyebilirler.

        Özellikle markanın faaliyeti üretim ile alakalı ise marka lisansına sahip olan kişilerin aynı kalitede ürünler üreterek, markanın ürünlerinin piyasadaki varlığını koruması gerekmektedir. Bu unsurları koruyabilmek için marka asıl sahibi, sözleşmelerinin maddelerini özenle hazırlamalıdır. Verilecek olan hizmetlerin, müşteri deneyimini kötü etkilememesi adına titizlikle sözleşmede belirtilmelidir.

        Marka lisans sözleşmesinin, marka bilinirliğini koruyabilmesi ve kalite unsuruna dikkat edilecek şekilde hazırlanması adına uzman ekip arkadaşlarımız daha fazla bilgi alabilir ve danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz, bunun için tek yapmanız gereken WhatsApp Canlı Destek Hattı’mıza ulaşarak bizimle iletişime geçmektir.

        Marka Lisansı Hakkında Ücretsiz Bilgi Alın

        Marka Lisansı hakkında ücretsiz bilgi almak için iletişim bilgilerinizi paylaşın, 30 dakika içinde sizi arayalım.